torsdag 2 februari 2012

Nygammalt vitrinskåp

Vi tycker om att fixa till gamla möbler och göra om dem så att de blir som nya, eller som nygamla i alla fall. För ett tag sedan köpte vi ett vitrinskåpBlocket för några hundralappar. Efter slipning, målning, tapetsering och nya skåpsknoppar blev den nästan som ny. Och mycket snyggare än innan!

Vi började med att slipa ned skåpet. Det tog en bra stund, men det är underarbetet som är viktigast. Gör man inte det noggrant får man ångra sig sedan. Därefter målade vi skåpet. Vi ville att skåpet skulle se gammaldags ut och passa in i vår lantliga inredningsstil. Samtidigt ville vi ha en annan färg än vit, som annars ofta blir valet. Så valet föll på en gråblå färgnyans. Två strykningar gjorde vi innan vi var nöjda.

Insidan på glasskåpet var trä och det kändes lite tråkigt, tyckte vi. I en färgaffär hittade vi en randig tapet, som vi köpte och tapetserade insidan av skåpet med. Ett par nya dörrknoppar från Indiska fick bli skåpdörrarnas nya knoppar. Vi blev mycket nöjda med resultatet och nu pryder vitrinskåpet vårt vardagsrum.

Vitrinskåpet som pryder vårt vardagsrum.
Det blev bra med tapeten innanför, tycker vi.
I glasskåpet har vi delar av mormors fina servis, skålar från Marimekko, en tillbringare och vackra handblåsta vinglas från Bro Glasbruk. Sådant som vi använder främst när vi har bjudningar och gäster hemma. Då är det alltid lika roligt att plocka fram finporslinet!

Mormors servis, Marimekko-skålarna och vackra vinglas.
Det ryms en hel del annat i vitrinskåpet också. I lådorna har vi bland annat dukar, handdukar, tygservetter och finbestick. Och i luckan finns det plats för drycker och glas.

Vitrinskåpet har även plats för en liten dryckesavdelning.
Tänk vad fint ett gammalt skåp från Blocket kan bli med lite färg och fantasi. Och så är det alltid lika roligt att veta att man har varit med och skapat det fina!

2 kommentarer:

  1. Vad fint! Hade varit kul att se en "före" bild men jag kan tänka mig att det blev ett lyft :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyvärr har vi ingen före-bild. Men det var ett furuskåp som hade sett sina bättre dagar. Vi tycker helt klart att det blev ett lyft!

      Radera