måndag 6 februari 2012

Mysig belysning #1

Ljusstakarna på vårt soffbord på kvällen...

... och på dagen.

På kvällen när skymningen har sänkt sig är det mysigt att tända levande ljus hemma. Vi gör det varje kväll. Det ger en mysig stämning och inger ett lugn. Ofta släcker vi ner de flesta lamporna och låter ljusen vara den enda ljuskällan. Ett tips är att man har sådana ljusstakar som är fina även på dagen när man inte har dem tända. Då blir de som en ständigt fin dekoration i hemmet!

Speciellt nu på vintern när det blir mörkt snabbare och man spenderar mer tid inomhus på kvällarna är det extra mysigt att tända ljus. Vi har väldigt många olika ljusstakar hemma, varav vissa är favoriter. Här visar vi upp några av favoriterna.

Huset som är en ljuskälla på dagen och kvällen.

Det här med mysbelysning är en viktig del av heminredningen enligt oss. Vi kommer framöver visa fler exempel på det och ge tips på olika ljuskällor man kan ha för att skapa en mysig och trevlig stämning i hemmet. Att tända ljus är bara ett sätt.

Ett av fönstren i vardagsrummet på kvällen...
... och på dagen.
Jag tror att vi i Sverige är bra på att tända ljus. Antagligen för att vi bor i ett varmt land. Ett tips är att man använder ljus som inte är brandfarliga när de är på väg att brinna ut. Om man väljer värmeljus och en ljusstake som inte är lättantändande är risken mindre att en brand kan uppstå. Självklart ska man aldrig gå ut ur ett rum som har levande ljus tända. Förutom brandrisken finns det bara fördelar med att tända ljus i hemmet.

6 kommentarer:

 1. Ja visst är det mysigt med tända ljus. Rofyllt och vackert! Jag bränner jättemycket ljus, framför allt den mörka årstiden.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Ja, man kan aldrig få nog av levande ljus! Kram

   Radera
 2. Håller med om att det är så mysigt med tända ljus, finns så många olika sorters fina ljusstakar och ljuslyktor!
  Kram Carita

  SvaraRadera
 3. Ja visst är det mysigt med alla dessa tända ljus! Finns ju många fina lyktor och ljusstakar!

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 4. Hej! Så roligt att du tittat in hos mig, för nu hittade jag ju hit! Vilket vackert hus ni har och vilken underbar väggtext du bjuder på i kanten av bloggen! Ha en fin dag! /Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar huset och väggtexten, Petra!

   Radera