onsdag 15 februari 2012

Egensnickrat soffbord


I vårt vardagsrum har vi ett soffbord som vi har snickrat själva. Det är en väldigt enkel konstruktion, som de flesta klarar av att bygga. Det behöver inte alltid vara det mest komplicerade som är det finaste.  Det som är fint med detta soffbord är att det är byggt av riktigt trä och ger ett gediget intryck.


Det tog ett par dagar att bygga bordet. Och då pratar vi inte hela dagar i arbetstid utan att bygget av bordet sträckte sig över ett par dagar då det krävdes en del väntan medan färgen och lacken torkade.

Virket vi valde var furu. Det var sommar när vi byggde bordet så vi kunde hålla till utomhus och snickra. Bordet består av fyra ben, en ram gjord av fyra bitar och fyra tjockare träplankor till bordsskivan.

Ramen skruvade och limmad vi ihop. Benen fäste vi sedan i ramen med vagnsbultar. De fyller både en praktisk och estetisk funktion för bordet.


Bordsskivan sattes ihop genom att vi fäste två träreglar på undersidan. Med hjälp av dem håller sig även bordsskivan på plats i ramen.


Vi målade ben och ram i halvblank vit och bordsskivan betsade vi i en grå ton. Därefter klarlackade vi bordsskivan i två omgångar.

Ovan syns bordet i vår förra lägenhet. Men det har alltså fått följa med till huset vi bor i nu.

2 kommentarer:

  1. Hej! Håller med dig, det enkla är ofta det vackra! Vilka härliga och inspirerande idéer ni har! Gillar verkligen det ni gjort med biohörnan också, det satte igång en massa tankeverksamhet här hos oss =)
    Önskar dig en fin helg! Kram Petra

    SvaraRadera
  2. Vad roligt art du har blivit inspirerad, Petra!
    Önskar även dig en fin helg! Kram

    SvaraRadera