torsdag 26 april 2012

Tapetsering av fondvägg i hallen

Nytapetserad fondvägg i hallen.
Idag har det varit mulet och regnigt ute så vi har spenderat nästan hela dagen inomhus. Vi har båda varit lediga från jobb och passat på att tapetsera en vägg i hallen med en fondtapet. Väggarna i vår hall är vitmålade och vi tyckte att det skulle vara fint att få in lite liv på väggen där vi har vår hatthylla.

Resultatet blev en randig fondvägg  i vitt, silver och guld. Vi hade kvar en del av den tapetrulle vi använde när vi klädde in vårt vitrinskåp invändigt med tapet. Den kom väl till pass nu!

Hallen helt i vitt innan tapeten kom upp.
Vi städade bort hatt- och skohylla innan vi satte igång. Väggen bakom var jämn och fin sånär som på två spackelfläckar som vi slipade bort innan vi började med tapetseringen.

Tre våder behövdes för att täcka väggen. Vi penslade på tapetklistret på en våd i taget, lade den dubbelt att torka in i några minuter och satte sedan upp den. När man tapetserar är det bra att vara två när det kommer till momentet att få upp tapetvåden på väggen.

Smart borste för att få tapeten jämn och utan luftfickor.
För att bli av med alla luftfickor och få tapeten jämn och fin använde vi en mjuk borste och en handduk. Vi skar bort tapet längs med den vita luckan efter att vi hade satt upp tapeten. Då var det enkelt att se exakt vart vi skulle skära.
Vår hatthylle-vägg som den ser ut nu.
Vi gillar resultatet! Det blev lite mer liv i vår vägg och ändå tog inte tapeten över för mycket. Denna randiga tapet passar även bra in i vårt hem i övrigt. Kul att en gammal, överbliven tapetrulle kan komma till sådan nytta!

3 kommentarer:

 1. Jättesnygg tapet! Det blev en fin färgklick i hallen :)

  SvaraRadera
 2. Hejsan,
  vilket perfekt endagsprojekt. Resultatet blev bra och bara den lilla biten kan lyfta upp ett rum och göra det mer spännande. Och det verkar som att ni är erfarna tapetserare (handduk och hårborste är ett ganska bra knep jag inte hört talas om tidigare). Skulle du kunna tänka dig att visa upp det på Byggla? Du får en liten present om du är intresserad. Det är bara att maila mig på vendela@byggla.se så berättar jag mer.
  Ha en fin helg!
  /Vendela på Byggla

  SvaraRadera