söndag 15 april 2012

Förberedelser för vår odlingshörna

I ett hörn av vår trädgård ska vi ha en odlingshörna där vi har tänkt odla bland annat kryddor och grönsaker. För några dagar sedan började vi förbereda inför detta.


Vi började med att plana ut underlaget på den plats där vi har tänkt ha odlingshörnan. Det tog en stund och var ett ganska svettigt arbete. Vi använde oss av en lastpall som vi tyngde ner med en säck jord och drog runt på plätten. Efter några varv med den och en hel del krattande var platsen för våra kommande odlingar relativt plan.


Än så länge har vi bara gjort en odlingslåda, men planen är att vi ska göra åtminstone två till. På bilden ovan ser man hur vi har ritat upp var vi kommer placera dem. Lådorna ska vara i lite olika storlekar och sättas med lite mellanrum så att man enkelt kan gå mellan dem. På odlingsplatsen har vi även tänkt plantera ett körsbärsträd samt ha några krukor med plantor i.


Odlingslådan var väldigt enkel att göra. Vi satte ihop fyra brädor med skruv och reglar i hörnen. Sedan behandlade vi den med brun träolja.

I denna första låda har vi tänkt plantera kryddor som dill, persilja, basilika och timjan. I de andra lådorna kommer vi ha rödbetor, morötter, sallad, potatis och mycket annat. Det ska verkligen bli spännande att se om och hur vi kommer att lyckas!

Fortsättning följer på vår odlingshörna.

2 kommentarer:

  1. Hej! Det kommer säkert bli jätte bra i er odlingshörna :) Har själv två stycken odlingslådor. Blir spännande att se fortsättning följer i ert projekt :) Kram Tilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi får hoppas att vi får till det med planteringarna där! Kul att du också har odlingslådor! Kram

      Radera