torsdag 5 april 2012

Ett lock till badtunnan

Vår badtunna med hemmasnickrat lock.
Till vår Skärgårdstunna har vi byggt ett lock för att skydda den från smuts, barr och löv som lätt samlar sig i badtunnan annars. Locket är en ganska enkel konstruktion av brädor, som vi först satte ihop och sedan sågade till en cirkelformad rundel med en cirkelsåg.

Just där kaminen är går det naturligtvis inte att ha ett lock så locket blev inte en full cirkel. På den delen fäste vi istället en presenning i locket, som med hjälp av klämmor fastsatta under tunnan hålls på plats.

Locket kanske inte ser ut att vara det proffsigaste i sitt slag, men det duger bra åt oss. Och nu behöver vi inte rengöra tunnan varje gång inför ett bad. Locket håller så pass tätt att det inte ska kunna komma in något smuts eller skräp.



Igår behandlade vi också tunnan med en brunfärgad olja. Ni ser säkert skillnaden i bilden ovan. Efter behandlingen har tunnan och locket samma färg. Snyggt och enhetligt.


Nu hoppas vi på fint väder i påsk så vi kan bada lite i vår kära tunna!

6 kommentarer:

 1. Så härligt att ha en badtunna och att ni inte har någon snö på marken och kan ta itu med trädgårdsprojekt!
  Här är gräsmattorna ännu vita...
  Ha en fin påskhelg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att er snö försvinner för er snart!
   Glad påsk!

   Radera
 2. Ser härligt ut!
  Ha en skön påskhelg.
  Kram Camilla

  SvaraRadera
 3. Locket ser kanon ut och misstänker att det blev bra mycket billigare än "orginal" vad har ni använt för dimensioner på "plank" och "reglar" om man får fråga? ( Tänkte bygga mig ett lock till vår tunna oxå eftersom det blir sjukt mycket björkbös i den just nu..)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Janne

   Locket är byggt av råspont i 95 millimeters dimension. På undersidan sitter fyra reglar, 45x? (osäker på tjockleken, men tror att de är runt 20 millimeter).

   Lycka till med ditt lockbygge!

   Radera