tisdag 24 april 2012

Fortsatt arbete med odlingshörnan


Vi har kommit en bit på vägen med vår odlingshörna nu. Än har vi inte börjat plantera, men snart så. Det är nu bara lite jobb kvar innan vi kan göra det.


Vi började med att rama in odlingshörnan med träreglar. För att undvika ogräs är det smart att ha en markduk under planteringarna så en sådan lade vi dit och kilade fast under reglarna.


Vi fäste armeringsjärn i marken och i ramen för att alltsammans ska hållas på plats.


Sedan vårt hus byggdes har vi kvar en del av det virke huset är byggt av. De använde vi nu när vi snickrade ihop odlingslådorna. Smart att inte behöva åka och handla nytt virke! Odlingslådorna är en enkel konstruktion där vi har skruvat ihop fyra plankor med varandra till en fyrkantig låda. Vi behandlade dem sedan med brun träolja.


Fyra odlingslådor gjorde vi, som vi kommer plantera lite olika fröer i. Resterande plats i odlingshörnan fyllde vi upp med singel. Vi har påbörjat det i alla fall. Det krävs väldigt mycket singel för att fylla upp hela platsen och det är ett ganska tungt arbete. Men snart är vi klara med det! Bilden är från i lördags. I bakgrunden ser man vår badtunna som vi badade i senare på kvällen.


En planta har vi satt i odlingshörnan än så länge och det är en krusbärsbuske. Blev fint att rama in den med marksten, tyckte vi!

4 kommentarer:

 1. Åh vad fint med inramningen av marksten. Hela odlingshörnan kommer ju att bli kanon!!
  Så kul det är att få ta del av ert bygge steg för steg.
  Jag funderar på att göra en odlingsbänk på ben så den kommer i arbetshöjd :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Smart att ha odlingsbänken lite högre upp! Det kommer ju bli en del sittande-i-framåtlutande-ställning för vår del... =)
   Kram

   Radera
 2. Så roligt att få följa erat arbete med odlingshörnan! Blev väldigt fint med stenen runt krusbärsbusken. Och det måste vara riktigt härligt att få koppla av i badtunnan efter dagens arbete =) Kram Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så härligt: först jobb i trädgården och sedan avkoppling i tunnan!
   Kram

   Radera