söndag 25 mars 2012

Äppelpaj


Finns det något mer ljuvligt än när hemmet fylls med en doft av nybakad äppelpaj? I och för sig är det minst lika underbart när det doftar nybakade kanelbullar. I vilket fall doftar det nybakad äppelpaj hos oss idag då vi bakade en tidigare i eftermiddag. Den passar det utmärkt att njuta av nu till eftermiddagskaffet ute i solen. För solen lyser verkligen underbart idag och vi har njutit i fulla drag!

Tänkte lägga upp receptet på den äppelpaj vi brukar baka. Enkelt är det och snabbt går det så det finns inga ursäkter för att inte baka äppelpaj.


Äppelpaj

4 dl vetemjöl
4 msk socker
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör/margarin
3 äpplen
kanel
socker

Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker och smör/margarin snabbt till en deg. Använd gärna matberedare om du har en sådan. Tryck ut degen i en pajform. Skala och skär äpplena i mindre skivor. Fördela dem jämnt i pajskalet. Pudra över kanel och socker.

Låt grädda i ugnen i 175 graders värme i ca 35 minuter. Servera med uppvispad vaniljsås.

Vi gjorde äppelpajen i en hjärtform idag för att den skulle bli extra fin. Vaniljsåsen vispade vi upp lätt innan vi serverade den ur en kanna från Ib Laursen. Vi åt den goda pajen på assietter från Mateus.

4 kommentarer:

  1. Mmm den pajen ser verkligen smarrig ut :) Roligt att ni delar med er av receptet!
    Härligt med badtunna.. Kram & fin vecka till er

    SvaraRadera
  2. Ibland önskar man verkligen att man kunde känna doften från blogginlägg =) Ser väldigt gott ut!
    Ha en fin dag! Kram Petra

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, synd att det inte finns doftdatorer! Ha en fin dag du med! Kram

      Radera