fredag 30 mars 2012

Cat cupcakes

För ett par veckor sedan döptes vår son. Till dopfikat bjöd vi bland annat på dessa ursöta cupcakes som ser ut som katter. Förutom att de var söta var de också goda. Om du ska ha barnkalas passar de utmärkt att bjuda på. Eller varför inte till påskfikat! Receptet hämtade vi från Leila Lindholms "Hello Cupcake!". Här får ni ta del av receptet.

Cat cupcakes
ca 12 stycken

Botten:  
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron

Cream cheese frosting:  
60 gram smör, mjukt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk kakao av god kvalitet

Dekoration:  
Kolaremmar
Små runda godisbitar
Noblesse-choklad


Gör så här: 

Botten: Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron.  

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Cream cheese frosting: Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost. Vispa tills frostingen är riktigt fluffig. Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll. Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting.

Dekoration: Sätt en rund godisbit på nosen och skär till lite morrhår av kolaremmar och stick ner dem vid nosen. Sätt två runda godisbitar som ögon, skär en Noblesse i fyra bitar och sätt en fjärdedel som öron.


Dessa cupcakes blev väldigt populära bland gästerna på dopfikat och särskilt barnen var förtjusta i dem. Så testa gärna!

2 kommentarer:

  1. Såå söta! Perfekt till barndopet, och jag tror säkert de är uppskattade på alla fikabord =)
    Ha en fin helg! Kram Petra

    SvaraRadera