Cat cupcakes
ca 12 stycken
Botten:
3 st ekologiska ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 gram smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
skal och saft av 1 citron
Cream cheese frosting:
60 gram smör, mjukt
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
1 msk kakao av god kvalitet
Dekoration:
Kolaremmar
Små runda godisbitar
Noblesse-choklad
Gör så här:
Botten: Sätt ugnen på 175 grader, varmluft. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
Cream cheese frosting: Blanda smör, florsocker, vaniljsocker och philadelphiaost. Vispa tills frostingen är riktigt fluffig. Lägg över 1/3 av frostingen i en annan bunke och vispa ner kakao så att den blir brun, fyll den i en spritspåse med rundtyll. Bred den vita frostingen på kakorna och spritsa en nos av chokladfrosting.
Dekoration: Sätt en rund godisbit på nosen och skär till lite morrhår av kolaremmar och stick ner dem vid nosen. Sätt två runda godisbitar som ögon, skär en Noblesse i fyra bitar och sätt en fjärdedel som öron.
Dessa cupcakes blev väldigt populära bland gästerna på dopfikat och särskilt barnen var förtjusta i dem. Så testa gärna!
Såå söta! Perfekt till barndopet, och jag tror säkert de är uppskattade på alla fikabord =)
SvaraRaderaHa en fin helg! Kram Petra
Detsamma till dig, Petra! Kram
Radera