söndag 4 mars 2012

Väggträd


Vi har nu ett väggträd som pryder väggen i vår trappa. Vi beställde det för ett par veckor sedan och häromdagen fick vi det med posten. Idag när vi båda var lediga satte vi upp det. Vi blev nöjda med resultatet: ett svart träd med löv, fåglar och fyrkanter som vi sedan kommer sätta tavlor med foton i.


Innan vi fick upp trädet såg det ganska tomt och trist ut i vår trapp. En helvit vägg utan tavlor eller andra dekorationer är ju ganska tråkig...


Trädet kom uppdelat i sektioner med stam, grenar, kvistar, löv, fåglar och fyrkanter. Det var inte så svårt att få upp trädet. Vi lossade delarna försiktigt från pappret och sakta men säkert växte trädet fram. Ett tips är att man inte är stressad när man ska sätta upp väggdekorationer. Det tar längre tid än man tror och det kan vara tålamodsprövande om delarna kletar ihop sig till exempel.


Vi valde att låta några av löven och en fågel sitta en bit från trädet för att täcka upp så stor del av den vita väggen som möjligt.


Nu återstår bara att hitta fina foton på nära och kära som vi ska sätta upp som tavlor i de svarta fyrkanterna.

Om du är intresserad av att hitta ett liknande väggträd så finns det mängder av sådana på Ebay under kategorin "decals, stickers and vinyl". Det var där vi köpte vårt träd.


I vår förra lägenhet hade vi också ett väggträd. Längst in på bilden ovan vid TV'n ser man trädet. Det såg lite annorlunda ut än det vi har idag i huset, men vi gillade det med. Det väggträdet köpte vi för många år sedan på IKEA.

4 kommentarer:

 1. Jättefint med trädet! Sedan tycker jag jag att ni har en jättefin trappa också :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar trädet och trappan! Det gör vi med!
   Kram

   Radera
 2. Så snyggt det blev med trädet i trappan, verkligen läcker detalj och jag gissar att det blir väldigt fint med foton i trädet också! Lägger till din blogg i min lista så att jag inte missar några av era härliga idéer, hoppas det är ok!
  Ha en bra dag! Kram Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det! Självklart får du lägga upp bloggen i din lista. Ha en fin dag! Kram

   Radera