lördag 24 mars 2012

Skärgårdstunnan - vårt vardagslyx


Häromdagen fick vi hem en badtunna som vi nyligen hade beställt: Skärgårdstunnan - ett utomhusbad med träpanel som man vedeldar i för att få upp temperaturen på vattnet. Igår fick vi den på plats och premiärbadade i den igår kväll. Himlen var stjärnklar, det var kyligt i luften och tyst i området samtidigt som vi kröp ner i det uppvärmda, ångande vattnet. Behöver jag säga att det var alldeles underbart?

Innan vi fick den på plats krävdes det att vi gjorde en del underarbete och förberedelser.


Vi grävde en cirkelformad grop med en diametern 20 centimeter längre än badtunnans diameter. Vi satte en rundstav i mitten och fäste en bräda på den som fick vara måttet för att cirkeln skulle bli helt rund.

 På med en markduk.

Och sedan singel på det.

Vi byggde en trappa till badtunnan innan vi fick tunnan. Annars skulle det ha varit lite svårt att ta sig över badtunnekanten. Köper man en trappa som tillbehör till tunnan kostar den runt 2500 kronor. Det ville vi gäna slippa betala.Det var lite krångligt att få tunnan på plats. När den kom levererad lämpades den av på vår garageuppfart, ställd på högkant på en lastpall. 150 kilo lyfter man inte hur enkelt som helst, men med hjälp av en egensnickrad vagn och svärmor lyckades vi transportera den till baksidan av tomten, vid skogsbrynet där den nu står.


Vi fick över badtunnan på kärran och sedan drog vi den över tomten. Smart! Och nu har vi en praktisk kärra att dra olika saker på om vi skulle behöva det.


I denna kamin eldar man med brasved för att värma upp vattnet. Det tog ungefär tre timmar igår kväll innan vattnet var lagom varmt. Normalt sett ska det ta runt två timmar, men vi hade lite problem innan vi fick fyr på elden. Till nästa gång hoppas vi på att vi har fått in vanan så att det går lite snabbare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar