onsdag 31 juli 2013

En vitmålad balkong


Ända sedan vi flyttade in i huset för dryga 2 ½ år sedan har vår balkong endast varit grundmålad. Det har inte varit prio ett att måla den, men nu i sommar kom vi äntligen till skott och målade den vit.


Nu när den är färdigmålad i vitt får huset ett helt annat intryck än det hade när balkongen var träfärgad. Huset ser mer komplett ut. Så det var mödan värt, även om ingen av oss tycker att det är direkt roligt att måla.


Vi målade balkongen två gånger. Vi började med att måla allt som gick att komma åt inifrån/uppifrån genom att stå på själva balkongen. Därefter målade vi utsidan ståendes på en stege. Men det var lite svårt att komma åt alla vrår längst in mot hustaket...


Vi delade upp projektet på två dagar eftersom färgen ändå behövde torka några timmar efter omgång ett. Helt klart skönt när det sedan var klart!


Som ni kanske har sett i ett tidigare inlägg fixade vi en liten stentrappa nedanför dörren efter att balkongmålningen var klar. Planen är att vi framöver ska bygga någon slags veranda nedanför balkongen där man ska kunna sitta och vila sig en stund. Får se om det blir till nästa sommar?

Om ni vill se hur huset såg ut innan vi målade balkongen vit; titta då på vinterbilderna av vårt hus i högerkolumnen en bit ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar