söndag 13 maj 2012

Nya planteringar


Denna söndag har varit solig och helt underbar. Vi har spenderat dagen utomhus på tomten och planterat en hel del nya växter i och vid vår slänt. Det blev två nya körsbärsträd, två andra mindre träd och en buske ovanför slänten.

Min man fick ryggskott för några dagar sedan och kunde därför inte vara med och gräva, men han var med och tyckte och tänkte om var vi skulle placera växterna.
 

Slänten fick några nytillskott i form ett träd och ett gäng buskar. Vi fick dessa av en släkting och har inte så bra koll på vilka sorter det är. Det återstår att se när de blommar ut!


Vi blev väldigt nöjda med den lilla japanska blodlönnen (Japansk lönn eller Japansk dvärg blodlönn heter den visst) som vi placerade intill våra kungsängsliljor och med stenar runt.


Kul med lite nytt liv i slänten!
 

För någon vecka sedan planterade vi gullvivor i gräsmattan. De såg lite ledsna ut de första dagarna...


... men nu har de tagit sig bra och ser piggare ut! Bakom gullvivorna ser man ett gäng hyacinter sticka upp lökar som vi planterade i höstas.

2 kommentarer:

 1. Så fint ni gör! Jag hoppas vi kan plantera syréner i år, men här är det många saker som vill ha uppmärksamhet först så vi får se hur det går =) Så roligt att ni lyckades med gullvivorna, de är så söta, och det måste vara väldigt spännande att vänta på blomningen för de träd och buskar som ni fått! Må så gott! Kram Petra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas ni hinner med syrenplanteringen då! Men jag förstår vad du menar med att man vill hinna med mycket! =)

   Kram

   Radera