lördag 12 maj 2012

Kärleksmums

Kärleksmums-bak
En kaka som har många olika namn är Kärleksmums, som förutom det nämnda namnet också brukar kallas för Herrarnas förtjusning, Snoddas, Chokladrutor eller Kokosrutor. En sådan kaka bakades här hemma idag. Den blev väldigt kladdig så vill man inte ha en så kladdig kaka ska man ha den längre tid i ugnen än de tolv som stod i receptet. Lycka till om ni bakar denna kaka!


Kärleksmums
1 plåt


4 ägg
6 dl strösocker
300 gram smält smör
3 dl mjölk
9 dl vetemjöl
2 msk kakao
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker


Glasyr:
2 dl vispgrädde
2 mak espressokaffe
200 gram mörk choklad

Kokosflingor eller pärlsocker

Vi valde pärlsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra plåten. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna till smeten och vänd ned dem. Blanda till en jämn smet. Häll upp den över plåten.

Ställ in i mitten av ugnen och låt grädda i 12 minuter (eller längre). ta ut och låt svalna.

Hacka chokladen i små bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Häll i espressokaffet och rör i den hackade chokladen. Rör till en jämn glasyr. Låt den svalna något innan du breder den över kakan. Strö över kokos eller pärlsocker och servera den i rutor.

Kladdig, men god!
Som ni ser blev vår kaka väldigt kladdig. Vi rekommenderar lite längre tid i ugnen än tolv minuter.

Klicka här för att se våra andra recept på kakor, bullar och annat gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar