tisdag 31 januari 2012

Vårt hem

För drygt ett år sedan, i november 2010, flyttade vi in i det hus där vi bor idag. Huset var precis nybyggt och jätte fint: en norsk vit en och en halv plans villa i trä. Vi hade varit med från halvvägs in i byggnadsprocessen och kunnat påverka hur bland annat kök och badrum skulle se ut. Vi var hel nöjda!

Det som saknades var en trädgård. Den dagen vi flyttade in spöregnade det hela dagen och på marken runt huset låg en enda stor, blöt leråker. Inte helt kul att bära möbler och flyttkartonger i all lera! Någon dag senare började det snöa och sedan låg snön kvar hela vintern. Vi var väldigt glada för det eftersom vi då slapp se all brun, tråkig lera. När våren sedan kom tog vi tag i projektet trädgårdsanläggning. Mer om det i ett kommande inlägg.

    
Vårt hus som det ser ut nu i början av 2012.
I huset bor vi, ett par i 30-årsåldern, och vår lille son som föddes i november 2011. I den här bloggen kommer vi skriva om vårt hem, om vårt stora intresse heminredning och om hur vi pysslar och fixar både inne och ute. Förhoppningsvis kommer ni få inspiration, tips och idéer när ni läser vår blogg!
Huset under uppbyggnad
Ännu en bild på huset under uppbyggnad.
Vårt hus ligger i ett lugnt och fridfullt villaområde precis intill skogen. Vi märkte redan efter några dagar i huset att det lever en hel del djur i skogen och vissa av dem kommer gärna till vår tomt och hälsar på. Bland djuren som har hälsat på oss finns rådjur, harar, vildsvin (!!!), fåglar och älgar. Så länge vi lyckas få dem att inte äta upp våra växter eller böka sönder vår gräsmatta så är vi nöjda. Detta har inte varit fallet alla gånger tyvärr.
Några rådjur på besök förra vintern.
Det finns många i vårt avlånga land som gillar och uppskattar heminredning. Hoppas att många av er hittar hit och vill följa med oss i bloggen framöver! Hoppas också att vi kan sprida vår heminredningsglädje vidare till andra där ute!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar